Index Vakbarát Hírportál

Közös hadgyakorlatot rendezett Kína és Oroszország

2022. szeptember 10., szombat 11:24

Oroszország és Kína a két ország hadiflottája közös fellépését, köztük egy feltételezett ellenség szárazföldi és tengeri (repülőgép-hordozó és hajók) csapásmérő csoportjainak legyőzését gyakorolta a Vosztok-2022 hadászati csapat- és vezérkari gyakorlaton.

Erről Alekszandr Fomin orosz védelmi miniszterhelyettes számolt be pénteken Moszkvában a külföldi katonai attaséknak − írta meg a Euronews

Elmondta, hogy a gyakorlat sajátossága a harci gépek és a hadihajók közös alkalmazása volt. Tájékoztatása szerint a Japán-tenger középső részén az orosz és a kínai hadihajók az ellenséges haditengerészeti csoportok felkutatását és legyőzését gyakorolták.

A tengeri lőtereken gyakorolták továbbá az ellenséges tengeralattjárók felkutatását és megsemmisítését, egy közös hadihajóraj védelmének megszervezését, az ellenséges légicsapások visszaverését és egy partraszálló alakulat megtámadását még a tengeren.

A tábornok hangsúlyozta, hogy a Vosztok-2022 hadgyakorlat megnövelte az orosz, illetve a szövetséges és a baráti erők interoperabilitását.

A helyettes tárcavezető szerint az általa tisztán védelmi jellegűnek minősített hadgyakorlat jelentősen hozzájárult a kelet-ázsiai régió katonai biztonságához, és a célkitűzései maradéktalanul teljesültek.

(Borítókép: Orosz katonák hadgyakorlata Moszkvában, Oroszország 2022. szeptember 1-jén. Fotó: Russian Defense Ministry / Handout/Anadolu Agency via Getty Images)

Rovatok