Index Vakbarát Hírportál

Rendőrök és tanárok kényszerítettek lányokat prostitúcióra

2022. szeptember 11., vasárnap 13:22

Egy emberkereskedelem megfékezésére indított rendőri akcióban 160 embert kaptak el. A letartóztatottak között egy rendőrt is lebuktattak Floridában.

A 160 ember letartóztatását eredményező, szexuális bűnözést leleplező nyomozásban Jason DiPrima georgiai rendőr is lebukott. A Polk megyei seriffhivatal pénteken jelentette be, hogy az egyhetes akció alatt a szexkereskedelem több áldozatát megtalálták.

„Célunk, hogy minél előbb megkezdjük a segítségnyújtást, miután őrizetbe vesszük az áldozatokat, és úgy kezeljük őket, ahogyan megérdemlik – áldozatokként, nem pedig bűncselekmény gyanúsítottjaiként” – mondta Grady Judd seriff.

Iskolás lányokra vadásztak a tanárok

Az akció alatt letartóztattak két Disney-alkalmazottat, egy állami büntetés-végrehajtási tisztet, több tanárt és volt rendőrtisztet is. Judd seriff újságíróknak elmondta, hogy Jason DiPrima, a georgiai Cartersville rendőrkapitányságának helyettes rendőrfőnöke „már nem rendőr”.

A cartersville-i rendőrkapitányság a New York Post szerint közölte, hogy Jason DiPrima csütörtökön lemondott, miután a kapitányság felfüggesztette szolgálatait a belső vizsgálat lefolytatásáig.

A letartóztatottak között volt a középiskolai rendszergazda Cameron Burke a floridai Ocoee-ból, akit a rajtaütés alatt prostitúcióra való felbujtásért kaptak el. Cameron Burke korábban óvadék ellenében szabadlábra került, miután letartóztatták egy 15 éves diáklány szexuális zaklatásáért.

A rajtaütés eredményeként letartóztatott személyek között van Carlos Gonzales, egy Osceola megyei matematikatanár, valamint John Layton, egy Orange megyei testnevelő tanár.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon. Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a Segélyhívót!

Rovatok