Index Vakbarát Hírportál

Valami valamiért felrobbant egy bostoni egyetemen

2022. szeptember 14., szerda 20:52

A Northeastern Egyetemen kedd este történt detonáció a jelentések szerint az iskola virtuálisvalóság-programja ellen irányulhatott.

A Northeastern University egyik egyetemi termében kedd este felrobbant szerkezet a jelentések szerint az iskola egyik technológiai programja és a Facebook ellen irányulhatott − közölte a Patch Boston kiadása

A kedden nem sokkal este fél nyolc előtt történt detonáció következtében a bostoni rendőrség szerint a Northeastern Egyetem egyik 45 éves alkalmazottja kézsérülést szenvedett. Kedd késő estére több bűnüldöző szerv, köztük az FBI közös terrorizmus ellenes munkacsoportja is bekapcsolódott az incidens kivizsgálásába.

Az eszközt a Leon Streeten lévő Holmes Hallba küldték, egy olyan épületbe, amelyben tantermek és az egyetem virtuálisvalóság-programja található. A nyomozók az ABC News szerint az eszközöknél egy olyan feljegyzést találtak, amely a virtuális valóság technológiája és a Facebook ellen uszít. 

Az ABC News arról is beszámolt, hogy a detonációt nem robbanás okozta, hanem egy nyomás alatt álló kemény műanyag tok. Egy második szerkezetet is szállítottak a Northeasternbe, de azt a bostoni rendőrség tűzszerészei biztonságossá tették, mielőtt felrobbanhatott volna − közölte a rendőrség.

Az FBI bostoni egyesített terrorista munkacsoportjának különleges ügynökei és rendőrei, köztük a  bombaszakértőink és a bizonyítékvizsgáló csoportunk segítik a bostoni rendőrséget a folyamatban lévő nyomozásban 

− tweetelte az FBI bostoni területi irodája kedden késő este.

A nyomozásban az Alkohol-, Dohány-, Lőfegyver- és Robbanóanyagügyi Hivatal is közreműködött.

Miután a Holmes Hallt a detonáció után kiürítették, az egyetem hat közeli egyetemi épületben törölte az órákat. A tanítás várhatóan szerdán folytatódik.

Rovatok