Index Vakbarát Hírportál

Véres támadás Londonban, két rendőr is kórházba került

2022. szeptember 16., péntek 10:52

Két rendőrt kórházba kellett szállítani, miután London központjában megkéselték őket, sérüléseik nem életveszélyesek – jelentette a BBC. A késelés a Leicester Square közelében történt helyi idő szerint 06:00-kor, a terrorgyanú egyelőre nem merült fel az ügyben.

Sadiq Khan, London polgármestere „teljesen megdöbbentőnek” nevezte a támadást, amely három nappal II. Erzsébet temetése előtt történt, amikor rengetegen voltak kint az utcán, arra várva, hogy leróják kegyeletüket II. Erzsébet királynő előtt a Wetsminster Hallban.

Egy férfit már letartóztattak, akit súlyos testi sértéssel és a mentőszolgálat munkatársa elleni támadással gyanúsít a hatóság. Az egyenruhások sokkolót vetettek be a gyanúsított ellen, őt most a kórházban kezelik.

„Ezek a bátor rendőrök a kötelességüket teljesítették, és segítettek a lakosságnak ebben a hazánk számára fontos időszakban. Gondolataim és imáim velük, szeretteikkel és rendőrtársaikkal vannak a gyalázatos támadást követően” – tette hozzá Sadiq Khan.

Egy helyi biztonsági őr, aki neve elhallgatását kérte, azt mondta, hogy a késes férfi egy boltot is megpróbált kirabolni, írja a BBC.

Rovatok