Index Vakbarát Hírportál

A Pókember már öreg, be is vitték a rendőrök

2022. szeptember 18., vasárnap 08:30

A francia Pókember néven ismert hegymászó 60. születésnapját azzal ünnepelte, hogy egy 48 emeletes párizsi felhőkarcolót mindenféle biztonsági felszerelés nélkül mászott meg.

Kötél és heveder nélkül kezdett neki az üzleti negyedben található Tour TotalEnergies felhőkarcolónak.

Azt az üzenetet akarom közvetíteni mindenki felé, hogy 60 évesnek lenni nem a világvége. Még mindig sportolok, aktív életet élek, és mesés dolgokat csinálok

– nyilatkozta a Reutersnek.

A férfi, mikor felért a torony legtetejére, magasba emelte a karját, de sikere nem tartott sokáig, mert állítólag letartóztatták. A francia Pókember már több alkalommal megmászta a Tour TotalEnergies-t, de ezúttal mindössze egy órába telt, hogy felérjen a csúcsra.

Néhány éve megígértem magamnak, hogy ha betöltöm a 60-at, újra megmászom a tornyot. A 60 éves kor a nyugdíjkorhatárt szimbolizálja Franciaországban, úgy gondolom, méltó módon ünnepeltem

– jelentette ki Alain Robert.

A férfi elárulta, hogy személyes céljai mellett szeretné felhívni a figyelmet a globális felmelegedésre. Alain Robert világszintű ismertségre tett szert mutatványainak köszönhetően. Merész bravúrjai közé tartozik, hogy egyszer már megérinthette a dubaji Burj Khalifa tetejét, ami a világ legmagasabb épülete. Általában minden előzetes értesítés vagy engedély nélkül hajtja végre mutatványait, így nem ez volt az első alkalom, hogy letartóztatták.

(Borítókép: Alain Robert, a „francia Spiderman” hegymászó megmászta a TotalEnergies felhőkarcolót Párizsban. Fotó: Lucien Libert / Reuters)

Rovatok