Index Vakbarát Hírportál

50 darab ceruzaelemet tuszkolt le a torkán egy nő

2022. szeptember 19., hétfő 06:45

Írországban az orvosok 50 darab ceruzaelemet távolítottak el egy nő gyomrából és beleiből, miután a beteg nyilvánvalóan szándékos önkárosítással lenyelte azokat.

A 66 éves nőt egy dublini kórházba szállították, miután lenyelte az elemeket. A kezelőcsoport kezdetben „konzervatív” megközelítést alkalmazott, ami azt jelenti, hogy szorosan megfigyelték a beteget, hogy kiderüljön, vajon hány elem távozik magától a beteg testéből – írja a Live Science.

Egy hét alatt mindössze öt elem tett így, a beteg akkor már erős hasi fájdalmakra panaszkodott. A nő ezután laparotómián esett át, és a sebészek bemetszést ejtettek, hogy hozzáférjenek a hasüregéhez.

Megállapították, hogy az elemek súlya által lefelé húzott gyomor kitágult, és a szeméremcsont feletti területre húzódott. Az orvosok ezután egy kis lyukat vágtak a páciens gyomrába, és további 45 elemet távolítottak el a szervezetéből.

Egy utolsó röntgenvizsgálat ezután megerősítette, hogy a nő emésztőrendszere hivatalosan is elemmentes, és a továbbiakban „komplikációk nélkül gyógyult fel”.

Rovatok