Index Vakbarát Hírportál

Cipőkanállal ölte meg ismerősét egy férfi

2022. szeptember 21., szerda 14:31

Három és fél év börtönbüntetéssel sújtottak egy bordányi férfit, aki tavaly nyáron egy fém cipőkanállal halálos sérüléseket okozva bántalmazta ismerősét − tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Az ügyészség közölte, hogy az elsőfokú ítélet szerint az egymás szomszédságában élő vádlott és a sértett jó ismerős volt. A vádlott tavaly június 6-án hajnalban megjelent a sértett kis házában, ahol az ágyában fekvő, félülő helyzetben levő, egészségi állapota miatt védekezésre csupán korlátozottan képes férfit egy fém cipőkanállal több alkalommal megütötte a fején és az orrán. A vádlott ezután magára hagyta a mozgásában korlátozott, vérző sértettet, aki a bántalmazás következtében rövid időn belül meghalt.

A vádlott néhány óra múlva visszatért a tetthelyre, ahol észrevette, hogy a sértett meghalt, majd értesítette a mentőket.

A vádlott az ügyben tartott előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, lemondott a tárgyláshoz való jogáról, így a bíróság halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek. Az ítélet nem jogerős, a védelem enyhítés érdekében fellebbezett, az ügyészség pedig három munkanapot fenntartott a nyilatkozat bejelentésére.

Rovatok