Index Vakbarát Hírportál

Napokon át villamosozott egy kutya Romániában

2022. szeptember 25., vasárnap 06:07

Olaszországban egy őzet kergető kutyát kellett megmenteniük a tűzoltóknak, Romániában pedig napokon át villamosozott egy keverék, mire visszakerült a gazdájához.

Olaszországban egy kutya megmentésére riasztották a tűzoltókat, ugyanis az a gazdájával épp a hegyekben kirándult, amikor meglátott egy őzet és azonnal a nyomába eredt. A terep azonban nehezen volt járható, így a kutya a sziklák között rekedt.

A környéket gyalog nem lehetett megközelíteni, ezért helikopterrel érkezett a felmentősereg. Érkezéskor az egyik tűzoltó csörlővel leereszkedett, majd hámot erősített a kutyára és lassan a fedélzetre emelték. Az RTL Híradó arról számolt be, hogy az állatnak nem lett semmi baja és visszakerült a gazdájához.

Egy másik kutya pedig a romániai Jászvásáron napokon át villamosozott és buszozott, a kamerák fel is vették, hogy milyen otthonosan mozgott a járműveken. Még az ülésbe is felült és nézelődött mindenfelé. Egy helyi lakos végül befogta, fotókat készített róla és az interneten keresztül próbálta megtalálni az állat gazdáját, aki azonnal jelentkezett érte.

A gazdája hozzátette: ez nem az első eset volt, ugyanis rendkívül kíváncsi természetű a kutyája.

Egy évvel korábban is beszámoltunk hasonló esetről: egy isztambuli kóbor kutya tömegközlekedéssel járta a várost, a helyiek is megkedvelték.

Rovatok