Index Vakbarát Hírportál

Gyanús borítékot találtak az Európai Bizottság épületében

2022. szeptember 30., péntek 15:45

Szeptember 30-án, pénteken a déli órákban bukkantak rá Brüsszelben, az Európai Bizottság épületének tizenharmadik emeletén egy borítékra, amely fehér port tartalmazott. Egy ember került eddig kapcsolatba vele. Információk szerint idáig csak az érintett emeletet kellett kiüríteniük a hatóságoknak.

Egy fehér port tartalmazó boríték miatt kellett riasztani pénteken a tűzoltókat az Európai Bizottság brüsszeli épületéhez, a Berlaymonthoz. A csomagot az intézmény 13. emeletén találták az egyik szobában, ezen a szinten található Ursula von der Leyen bizottsági elnök irodája és lakosztálya is – írja a Le Soir.

A francia lap beszámolója szerint délben találták meg a borítékot, úgy tudni, egy mérgező anyagokra specializálódott egység már megérkezett a helyszínre, a hatóságok ugyanakkor eddig csak az érintett emeletet ürítették ki.

A borítékkal eddig egy személy került kapcsolatba, tünetei azonban neki sincsenek. A belga polgári védelem, amely katasztrófa esetén nyújt segítséget a lakosságnak, már úton van a helyszínre, hogy lefoglalja, majd kielemezze a borítékot és tartalmát.

(Borítókép: Thierry Monasse / Getty Images)

Rovatok