Index Vakbarát Hírportál

Bárcsak ne nyertem volna! – sóhajtozik a lottómilliomos

2022. október 3., hétfő 08:41

A keralai lottó nyertese elvesztette lelki nyugalmát, és aludni sem tud, miután számára ismeretlen emberek folyamatosan pénzt kunyerálnak tőle.

Egy héttel korábban barátain és családtagjain kívül senki sem ismerte a keralai fővárosban, Tiruvanántapuramban Anúpot. Miután azonban híre ment, hogy a sofőr nyerte a helyi lottó 250 millió rúpiás, több mint 1,3 milliárd forintos fődíját, egy csapásra celeb lett az indiai államban. Éppen Malajziába készült, hogy ott folytassa szakácsként pályafutását, amikor a sors kegyeltjeként Anúpra lecsapott a szerencse – jelentette az India Times.

A hír nyomban végigsöpört a tévén és a közösségi médiában.

Meet Auto driver Anoop, Kerala's Rs 25 crore Onam lottery winner | https://t.co/G3R0aU4dpZ pic.twitter.com/wqJMRdQNqj

— Economic Times (@EconomicTimes) September 20, 2022

A 30 éves férfi markát az adók levonása után is 150 millió rúpia üti készpénzben, ami mesés összegnek számít az országban.

Minden jel szerint hálát kellett volna adnia a csillagoknak a szerencséjéért, de nem ez következett be. Pedig több oka is volt az ünneplésre: a sorsolás napja előtt hagyták jóvá 300 ezer rúpiás hitelkérelmét, a nyertes szelvény pedig véletlenül került a birtokába. Először egy másikat vett, de valamilyen okból kifolyólag elégedetlen volt, és kicserélte.

Szerencséjére vagy vesztére.

Mindenki Anúp pénzére ácsingózik

Miután kihirdették a lottónyertest, Anúpot elárasztották a pénzére áhítozó rokonok, ismerősök, sőt vadidegenek hívásai. Ismeretlenek akkor is letámadták, amikor kilépett szerény otthonából. Kivétel nélkül mindenki pénzt kért tőle.

Egy film főszerepét is felkínálták neki, ha hajlandó 20 millió rúpiát ölni a forgatásba – mesélte Anúp.

„Elvesztettem minden nyugalmamat, amit a nyereményig élveztem” – panaszolta a nyertes, aki a folyamatos zaklatások miatt arra kényszerült, hogy állandóan váltogassa lakhelyét.

A helyzet annyira elfajult, hogy Anúp most már azt kívánja: bárcsak ne nyerte volna meg a főnyereményt. Másokhoz hasonlóan egy-két napig élvezte a nyilvánosságot, de a körülmények számára egyre fenyegetőbbek.

„Emberek lihegnek a nyomomban, és segítséget várnak tőlem” – kesergett Anúp. Kerala állam kormánya egyébként egynapos képzést ajánlott fel a nyertesnek. A tanfolyamon a pénz kezelésére tanítják meg.

Tavaly két nyertes jelentkezett

A keralai lottó, az Onam Bumper tavaly azzal került be a hírekbe, hogy ketten is jelentkeztek a főnyereményért. Az egyik Dubajban dolgozott, és azt állította: őt illeti meg a milliós díj. Ennek bizonyítására felmutatott egy fotót a szelvényről, amit indiai barátja osztott meg vele a Whatsappon.

Időközben egy másik férfi, történetesen Anúphoz hasonlóan szintén sofőr bejelentette: ő nyert. Viszont bemutatta a nyertes szelvényt, és el is vitte a pénzt. A Dubajban dolgozó férfi családja azzal vádolta a fotót küldő barátot, hogy átverte őket. Még bírósági tárgyalással is fenyegetőztek.

A barát azt mondta: tréfának szánta a szelvény elküldését, amit valahonnan lefotózott. Fel sem merült benne, hogy komolyan veszik – védekezett.

(Borítókép: Lottószelvények Indiában, Mumbaiban. Fotó: Dhiraj Singh/Bloomberg via Getty Images)

Rovatok