Index Vakbarát Hírportál

Kiskorú gyermekeit áldozza fel Moszkva oltárán a csecsen hadúr

2022. október 3., hétfő 12:09

A csecsen vezető, Ramzan Kadirov szerint három kiskorú gyermeke készen áll arra, hogy Kelet-Ukrajnában mutassák meg, hogyan használják a fegyvereiket.

Ramzan Kadirov csecsen vezető három kiskorú fiát is hamarosan az ukrajnai frontra küldi – derült ki a csecsen hadúr Telegram-bejegyzéséből.

A kiskorúság nem akadályozhatja hazánk védelmezőinek képzését. A Csecsen Köztársaság első elnökének, Akhmat-Khadzsi Kadirovnak, Oroszország hősének unokái – Akhmat, Eli és Adam –16, 15 és 14 évesek. A katonai kiképzésük azonban már régen, szinte kiskorukban elkezdődött

– olvasható a bejegyzésben.

Mint írta, a három kiskorú fiú jelenleg az orosz különleges erők egyik egyetemén tanulnak, hogy elsajátítsák a különböző fegyverek használatát, és készen állnak arra, hogy bevethessék tudásukat.

Eljött az idő, hogy valódi harcban mutassák meg magukat, és ezt a törekvésüket csak üdvözölni tudom. Hamarosan a frontvonalra mennek, és az ütközővonal legnehezebb szakaszain lesznek

– írta közösségi oldalán Kadirov, aki felszólította azokat, akik azt állítják, hogy szerettei vagy családtagjai nem vesznek részt a „különleges hadműveletben”, hogy „jöjjenek ki a legényekhez, és győződjenek meg róla”.

A csecsen vezér volt az is, aki arra szólította fel Putyint, fontolja meg a hadiállapot kihirdetését a határ menti területeken és a kis hatóerejű nukleáris fegyverek bevetését Ukrajnában. 

(Borítókép: Ramzan Kadirov 2017. október 5-én Moszkvában. Fotó: Mikhail Svetlov/Getty Images)

Rovatok