Index Vakbarát Hírportál

Felszállás közben leszakadt egy Boeing gép kereke, a pilótákat nem érdekelte

2022. október 12., szerda 15:01

Egy Boeing 747-400 Dreamlifter épp az olaszországi Taranto repülőtérről szállt fel, amikor az egyik kereke levált, és lezuhant a földre.

A 35-ös jelzésű futópályáról végrehajtott felszállás után fekete füst tűnt fel az egyik futómű mögött, majd az egyik kerék kiszakadt, és lezuhant a földre. A földet érés után a kerék gurulni kezdett, majd átszakította a kerítést a repülőtér mellett, és a közeli szőlőültetvényen állt meg. 

Annak ellenére hogy a légi forgalmi irányítás jelezte a problémát a gép személyzetének, a pilóták úgy döntöttek, hogy folytatják útjukat a célállomás felé. Tizenegy órával a kerék leszakadása után problémamentesen megérkeztek az Egyesült Államokba, Charlestonba. A gép átrepült az Atlanti-óceán fölött – írja az Airportal

A Boeing 747-400 Dreamlifter az Atlas Air légitársaság által az amerikai repülőgépgyártó számára üzemeltetett, Dreamliner-elemek szállítására különlegesen átalakított repülőgép. Az esetről videófelvétel is készült, amely a közösségi médiában is terjedni kezdett. 

Rovatok