Index Vakbarát Hírportál

Kiengedik a Miss Hitler szépségverseny résztvevőjét a börtönből

2022. október 13., csütörtök 11:30

Idő előtt kiszabadul a börtönből egy 25 éves nő, akit egy illegális terrorszervezet tagjaként csuktak le három évvel ezelőtt az Egyesült Királyságban.

Alice Cuttert 2020-ban, három társával együtt azért ítélték börtönbüntetésre, mert a National Action nevű, az országban betiltott neonáci szervezetnek volt a tagja.

A nő a bíróságon még tagadta, hogy tagja lett volna a National Actionnek, holott részt vett a szervezet több rendezvényén is – amelyeken többek közt „Hitlernek igaza volt” feliratú transzparensek is előkerültek. Alice Cutter a szervezetben vállalt tagság miatt végül hároméves börtönbüntetést kapott,

de most, 2 év és 2 hónap letöltése után, jó magaviselete miatt feltételesen szabadlábra helyezik.

A The Sun szerint a 25 éves nőt hétfőn értesítették arról, hogy kiszabadul a börtönből, miután alapos vizsgálattal megbizonyosodtak arról, hogy nem jelent veszélyt a társadalomra.  A szabadulás után azonban egy elektromos nyomkövetőt kell viselnie, valamint bizonyos keretek között korlátozhatják a mozgási szabadságát is. 

A lap azt is megjegyzi, hogy Alice Cutter korábban részt vett a szélsőségesek által megrendezett Miss Hitler szépségversenyen is, ahol Miss Buchenwald néven indult (utalva ezzel a nácik hírhedt haláltáborára). A neonáci szépségverseny résztvevői közül már korábban is voltak olyanok, akik egy-egy bűncselekménybe keveredtek, a 2019-es verseny győztese például – az olasz rendőrség gyanúja szerint – fel akart robbantani egy NATO-bázist Olaszországban.

(Borítókép: Alice Cutter elhagyja a birminghami bíróságot 2019. március 20-án. Fotó:  Aaron Chown / PA Images / Getty Images)

Rovatok