Index Vakbarát Hírportál

Nyomozás indult Elon Musk ellen

2022. október 14., péntek 08:25

Az amerikai hatóságok nyomozást indítottak Elon Musk ellen a Twitter felvásárlási ügyletével kapcsolatos magatartása miatt.

Elon Musk ellen nyomozást indult a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlási ügyletével kapcsolatos magatartása miatt – közölte a vállalat a csütörtökön közzétett bírósági beadványában. Ezen irat szerint vizsgálat folyik ellene, azonban azt nem írják, hogy egész pontosan mi a vizsgálat tárgya. A hatóságok a Reuters kérdésére sem nyilatkoztak arról, hogy mit értenek a Musk ellen indított nyomozás alatt.

Mint megírtuk, a világ leggazdagabb embere idén áprilisban szerette volna megvásárolni a Twittert, később azonban a folyamat megtorpant. Elon Musk felfüggesztette a tranzakciót, ugyanis a közösségi platformon található robotizált kamuprofilok nagyságrendje ügyében nem találta kielégítőnek a kapott, hivatalos tájékoztatást. Ekkor az üzlettől visszalépett, mire a Twitter beperelte.

A pereskedés nem ért véget, de Musk közben újfent meggondolta magát nemrég: az eredeti ajánlata szerinti áron (azaz minden járulékos költséggel együtt 46,5 milliárd dollárért, vagyis 20 ezer milliárd forintért) mégis megvásárolná a Twittert, ám az ajánlatot most a Twitter utasította el, ugyanis írásos biztosítékokat akar arra, hogy a szóban forgó összeg valóban Musk rendelkezésére áll.

Kathaleen McCormick delaware-i bírónő október 28-ig adott időt Musknak a felvásárlás lezárására. Ha az üzlet addig nem jön létre, novemberre tűzik ki a tárgyalás időpontját.

Rovatok