Index Vakbarát Hírportál

Fertőzés pusztít a Maros megyei kórházban, be kellett zárni az intenzív osztályt

2022. október 16., vasárnap 11:51

Be kellett zárni a marosvásárhelyi kórház intenzív osztályát Maros megyében, mivel több páciens is antibiotikumokkal szemben ellenálló baktériummal fertőződött meg, egy részük pedig meghalt.

Adriana Pistol román egészségügyi államtitkár bejelentése szerint bezárják a megyei kórház intenzív osztályát Marosvásárhelyen, mivel egy fertőző baktérium kezdett el terjedni, ami több ember halálát okozta már.

Pistol szerint a fertőzésgócot az elmúlt napokban fedezték fel, összesen hat beteg fertőződött meg, akik közül öten meghaltak. 

A páciensek mindegyike több súlyos betegségben is szenvedett. Az államtitkár elmondta, a betegeket Pseudomonas Aeruginosa és Acinetobacter baumannii fertőzte meg. Az eset miatt az intenzív osztályon ápolt összes beteget ki kell vizsgálni, hogy kiderítsék, mások is elkapták-e a fertőzést – értesült a Főtér.

Adriana Pistol szerint a kórház intenzív osztálya eleve ideiglenes engedéllyel működött, emellett pedig nem biztosított ideális körülményeket a páciensek számára. Elkezdték az osztály kórtermeinek fertőtlenítését, és azt vizsgálják, milyen helyszín szolgálhatna az intenzív osztály új otthonául.

Rovatok