Index Vakbarát Hírportál

Teljes munkaidős, magyarul tudó szerkesztőt keres az egyik orosz állami hírügynökség

2022. október 22., szombat 07:59

Magyar nyelvű szerkesztőt keres a Rosszija Szevdonya nevű orosz állami hírügynökség. Az erről szóló felhívást Rácz András Oroszország-szakértő vette észre.

Magyar nyelvtudású, teljes munkaidős szerkesztőt keres az Oroszország által létrehozott állami médiaügynökség, a Rosszija Szevdonya. A munka leginkább abból állna, hogy az illető feldolgozza a globális kontextus szempontjából releváns magyar témákat.

Továbbá a magyar médiát kell figyelemmel kísérni releváns hírek és megszólalók után kutatva, emellett különböző anyagokat kell oroszra fordítani és szakértőkkel együttműködni. Az orosz állampolgárság nem is feltétel, csak nagyon jól kell tudni hozzá magyarul. 

Ez annak a jele, hogy a jövőben még intenzívebbé fog válni a Magyarországgal foglalkozó, illetve Magyarországot célba vevő orosz propaganda – vélekedett az állásajánlatot megosztó Rácz András Oroszország-szakértő.

Az ügynökséget, amelynek feladata az Orosz Föderáció politikájának külföldi bemutatása, 2013. december 9-én hozták létre egy elnöki rendeletben. Ehhez a csoporthoz tartozik még a Sputnik, a RIA és még néhány csatorna. 

Az még majd kiderül, hogy vajon Magyarországot akarják-e majd támadni, vagy a Nyugat-ellenes magyar kormányzati narratívákat felerősítve az EU-t, a NATO-t és az Egyesült Államokat (és kifejezetten érdekes lesz látni, hogy kit találnak majd a munkára 

– írja Rácz András a posztban. 

Rovatok