Index Vakbarát Hírportál

A The Beatles után környezetvédők lepték el az Abbey Roadot

2022. október 24., hétfő 06:52

A Just Stop Oil aktivistái blokkolták a forgalmat az Abbey Roadon, miközben folytatják a hetek óta tartó londoni tiltakozó akcióikat.

Ugyanarról a környezetvédelmi csoportról van most szó, akik közül ketten pár hete paradicsomlevessel öntöttek le egy van Gogh-festményt, és ellenük azóta eljárás indult. Közösségi oldalukon megosztották a legújabb akciójukról készült felvételeket, melyeken négy tüntető látszik, amint átkeltek az Abbey Road zebráján, és úgy pózoltak, mint anno 1969-es albumuk borítóján a The Beatles zenekar tagjai.

Az aktivisták a zenészekkel szemben az úton maradtak pózolni, és Just Stop Oil transzparenseket tartottak a magasba, és az autók hiába dudáltak rájuk, ők nem tágítottak a forgalmas úttestről – írja az Independent.

A Just Stop Oil követelte, hogy a brit kormány állítsa le az összes új nyersolaj- és gázipari kitermelési engedélyt és ne adjon hozzájárulást. Az útlezárás a több mint két hete tartó tiltakozásukat követi. A rendőrség beszámolója szerint volt olyan nap, amikor 28 embert tartóztattak le Londonban, de kampányuk április 1-jei kezdete óta a Just Stop Oil támogatóit több mint 1800 alkalommal tartóztatták le, jelenleg hét támogatójukat börtönben, 13-at pedig rendőrségi őrizetben tartanak.

Az előzetes letartóztatásban lévő aktivisták közül Morgan Trowland és Marcus Decker az a két férfi, akik hétfőn reggel felmásztak egy hídra, és több mint 36 órán keresztül lezárták a dartfordi átkelőt. Csütörtökön a Just Stop Oil tüntetői narancssárga festéket fújtak a londoni Knightsbridge-ben található Harrods áruház homlokzatára.

Rovatok