Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Nézzék, mi érkezett a postán!

2022. október 27., csütörtök 08:53

Orbán Viktor október 26-án a Twitteren üzent az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnökének, Donald Trumpnak.

„Nézzék, mi érkezett ma a postán! Mindig jó hallani a jóbarátunktól. Tegyük újra nagyszerűvé a magyar–amerikai kapcsolatokat” – írta a magyar kormányfő a népszerű közösségimédia-platformon.

Look what came in the mail today! Always great to hear from our good friend @realDonaldTrump. Let’s make US-HU relations great again! pic.twitter.com/oEKUwcgfT2

— Orbán Viktor (@PM_ViktorOrban) October 26, 2022

Orbán Viktor egy képet is megosztott, így derült ki, hogy Donald Trump a Fox News egy kinyomtatott cikkét küldte el neki a minap. A cikk Szijjártó Péter egyik korábbi interjúját szemlézi, amelyben a magyar külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, Magyarországnak valószínűleg előnyére válna, ha Trump visszatérne hivatalába, mivel elnöksége alatt a két ország „minden idők legjobb politikai viszonyát” építette fel, írja a Magyar Nemzet.

Szijjártó megjegyezte, Trump második ciklusa az eddigi legjobb viszonyt hozná vissza a két ország kapcsolatába. Az Orbán Viktornak elküldött cikket a következő megjegyzéssel egészítette ki Donald Trump:

„Viktor, annyira igaz!”

Trump versenybe száll a 2024-es amerikai elnökválasztáson

Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke egy texasi beszédében azt mondta, ahhoz, hogy az ország újra biztonságossá és sikeressé váljon, meg kell nyernie az ország következő elnökválasztását.

Donald Trump úgy fogalmazott, a demokraták „az ország három alappillére, az olaj, Isten és a fegyverek ellen vannak”. Majd kiemelte, ha azt akarják a szavazók, hogy az Egyesült Államok megbukjon, akkor szavazzanak a demokratákra.

(Borítókép: Donald Trump és Orbán Viktor 2022. augusztus 2-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Rovatok