Index Vakbarát Hírportál

Koponyatörést szenvedett a kalapácsos támadás után az amerikai házelnök férje

2022. október 29., szombat 08:02

Helyi idő szerint péntek kora reggel betörtek Nancy Pelosi, az Egyesült Államok házelnökének házába, férjére kalapáccsal támadtak rá. Paul Pelosit még pénteken megműtötték, a műtét sikeresen végződött.

Koponyatöréssel került kórházba pénteken Paul Pelosi, Nancy Pelosi amerikai házelnök férje, miután a házaspár kaliforniai otthonában kalapáccsal támadt rá egy betörő.

A 82 éves Paul Pelosit sikeresen megműtötték, így várhatóan a koponyatörése és a többi súlyos sérülése is helyre fog jönni, így teljesen felépülhet – közölte az amerikai házelnök korábbi szóvivője, Drew Hammill.

A The Guardian értesülései szerint Paul Pelosit otthonában támadták meg, de a célpont valószínűleg nem ő, hanem Nancy Pelosi lehetett, hiszen a betörő erőszakosan lépett fel és életveszélyesen megfenyegette a férfit annak érdekében, hogy találkozhasson Pelosival.

Sikerült értesítenie a rendőrséget

A San Francisco-i rendőrség közlése szerint Paul Pelosinak még éppen időben sikerült felhívnia a 911-et, a történteket azonban nem tudta bejelenteni, a diszpécser ennek ellenére kapcsolt, és kiküldött néhány járőrt a helyszínre. A tisztek kiérkezésükkor lefegyverezték a támadót, majd őrizetbe vették – mondta Bill Scott, a San Francisco-i rendőrség vezetője.

A gyanúsított Scott David DePape elmondása szerint a hátsó ajtón tört be Pelosiékhoz. A várakozások szerint a férfi ellen vádat emelhetnek emberölési kísérlet, halálos fegyverrel elkövetett támadás, idősek bántalmazása, betöréses lopás és egyéb bűncselekmények miatt. DePape péntek este is a kórházban maradt, de állapotáról nem közöltek semmilyen információt.

Nancy Pelosi volt a célpont

A CNN arról számolt be, hogy a gyanúsított meg akarta kötözni az áldozatot, „amíg Nancy haza nem ér”, valamint hogy jobboldali és összeesküvés-elméleteket tett közzé az interneten, többek között olyan tartalmakat, amelyek azt hirdették, hogy Donald Trumpot választási csalás miatt fosztották meg a 2020-as választásokon való győzelemtől.

A CNN-nek adott nyilatkozatában DePape egyik ismerőse azt mondta, hogy úgy tűnik, „nincs kapcsolatban a valósággal”. A gyanúsított két rokona is elmondta a csatornának, hogy DePape teljesen elhidegült a családjától.

(Borítókép: Nancy és Paul Pelosi 2018. április 28-án. Fotó: Tasos Katopodis / Getty Images)

Rovatok