Index Vakbarát Hírportál

Rossz jegyet kaptak, agyonverték a tanárt

2022. november 2., szerda 15:58

Már felnőttként áll a bíróság elé Willard Miller és Jeremy Goodale, akik a vád szerint gimnazistakorukban agyonverték spanyoltanárukat, Nohema Grabert.

Két iowai tinédzser a rossz jegyek okozta frusztráció miatt verte agyon középiskolai spanyoltanárát – olvasható a bírósági dokumentumokban, amelyek a szerdai meghallgatás előtt nyújtottak be, amikor a bíró meghallgatja az arra vonatkozó érveket, hogy megsemmisítsék-e a két fiú ellen talált bizonyítékokat – írja a The Guardian.

Willard Miller ügyvédje azt szeretné elérni a bíróságnál, hogy ne vegyenek figyelembe négy házkutatási parancsot, a fiú otthonában talált bizonyítékokat, a rendőrségnek tett nyilatkozatait, illetve a mobiltelefonjáról gyűjtött adatokat. Nohema Graber holttestét 2021. november 3-án találták meg a Fairfield parkban egy talicskában, ponyva alá rejtve.

A nőt egy baseballütővel verték agyon. A vádlottak 16 évesek voltak ekkor. A nyomozók megállapították, hogy Willard Miller 2021. november 2-án találkozott a spanyoltanárral a a Fairfield középiskolában, hogy megbeszéljék a fiú rossz osztályzatát. Graber később egy parkhoz autózott, ahol köztudottan naponta szokott sétálni – állítják a hatóságok. Több szemtanú is látta, hogy az a bizonyos autó egy órával később távozott, két férfialakkal az első ülésen. A fiúk a járművet egy vidéki út végén hagyták.

Egy későbbi rendőrségi kihallgatás során Willard Miller arról beszélt, hogy frusztrált, mert a spanyolórán kapott jegye le fogja rontani az érettségijét. Miller kezdetben tagadta, hogy köze lenne a tanár eltűnéséhez, később azonban azt mondta, hogy „bár tudott róla, de nem vett benne részt”. Azt mondta a rendőrségnek, hogy a gyilkosságot álarcos gyerekek egy csoportja követte el, akik arra kényszerítették, hogy biztosítsa nekik a talicskáját annak érdekében, hogy mozgatni tudják a holttestet, és az otthagyott kocsit is neki kellett elvezetnie.

Willard Miller tárgyalását március 20-án fogják tartani Council Bluffsban. Jeremy Goodale tárgyalása december 5-én lesz Davenportban. A fiúk jelenleg tizenhét évesek, azonban mindketten felnőttként fognak a bíróság elé állni.

Rovatok