Index Vakbarát Hírportál

Fél, hogy ellustulnak és munkakerülővé válnak, ezért titkolja lottónyereményét

2022. november 2., szerda 06:03

Egy dél-kínai férfi titokban tartja 219 millió jüan (12390,81 millió forint) lottónyereményét a felesége és gyermeke előtt, mondván: aggódik, hogy a nyereménytől esetleg ellustulnak.

A csak Li néven azonosított férfi egyedül ment el a déli Guangxi régióban található Nanningban található lottóhivatalba, hogy átvegye nyereményét.

A nyeremény átvételét ábrázoló fotókon élénksárga jelmezt viselt, amely eltakarta az arcát, hogy inkognitóban maradjon.

Nem mondtam el a feleségemnek és a gyermekemnek, mert attól féltem, hogy túlságosan önelégültek lesznek, és ellustulnak, nem fognak keményen dolgozni a jövőben

– mondta a szerencsés férfi a Bloomberg szerint.

Évek óta ugyanazokkal a számokkal lottózik

A férfi 5 millió jüant jótékonysági célra adományozott, és azt mondta, még nem döntötte el, hogy mit kezd a maradékkal. Adók után mintegy 171,6 millió jüant gyűjtött össze.

A férfi a nyertes szelvényt egy üzletben vásárolta Litangban, egy mintegy 120 ezer lakosú városban, a regionális fővárostól, Nanningtól keletre.

Egy nappal azután, hogy rájött, hogy nyert, elautózott a nagyobb városba, hogy bemutassa a szelvényt a lottóközpontban. A játékosok Guangxiban hat számot húznak a piros golyókon és egyet a kék golyón. A férfi elmondta, hogy a nyertes számok azok voltak, amelyeket már évek óta játszott: 2, 15, 19, 26, 27, 29 és 2.

Rovatok