Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant egy helikopter Olaszországban, heten meghaltak, köztük egy 13 éves kislány

2022. november 5., szombat 19:38

Szombaton lezuhant egy helikopter Dél-Olaszországban. A gép összes utasa életét vesztette – jelentette az olasz média.

Az MTI beszámolója szerint a helikopter a pugliai Castelpagano di Apricenánál tűnt el a radarokról. Az eltűnés után a légierő és a szárazföldi hadsereg egységei közösen indítottak keresőakciót.

Puglia régió vezetőhelyettese, Raffaele Piemontese később közölte, hogy megtalálták a lezuhant helikoptert,

amelynek a fedélzeten mindenki meghalt.

A balesetben összesen hét személy vesztette életét, közülük négyen egy szlovén család tagjai voltak (sajtóértesülés szerint egyikük egy tizenhárom éves lány volt). A másik három áldozat egy helyi orvos, valamint a helikopter két pilótája volt a Corriere della Sera című olasz napilap szerint. 

Úgy tudni, hogy a helikopter napi rendszerességgel tette meg az utat a Pugliában található Foggia és az olasz partok közelében fekvő Tremiti-szigetek között. Egyelőre arra gyanakszanak, hogy a gép feltehetően a rossz időjárási viszonyok miatt zuhant le. A közös önkormányzatot képező szigetek polgármestere, Peppino Calabrese a sajtónak elmondta: a gépen utazó orvos az utolsó pillanatban döntött a helikopteres utazás mellett, és épp a rossz időjárási körülmények miatt nem akart kompra szállni. Sokkolta a közösségünket. Harmincévi szolgálatom alatt semmi ilyen nem történt”  mondta a polgármester a balesetről. 

Rovatok