Index Vakbarát Hírportál

Egy hatalmas piton felfalt egy aligátort

2022. november 15., kedd 14:45

Egy másfél méter hosszú aligátort találtak egy hatalmas burmai piton gyomrában Floridában.

Rosie Moore geológus osztotta meg Instagram-oldalán a klipet, amelyre közel négyszázezer visszajelzést kapott követőitől. A nő elmondta, hogy a videó több hónappal ezelőtt készült, de csak nemrég hozta nyilvánosságra.

Ez a bizonyos piton nagyjából 5,5 méter hosszú volt, és felfalt egy másfél méteres aligátort

– közölte a geológus.

Vadásszák a túlszaporodott burmai pitonokat

A pitont a floridai Evergladesben találták, de nem a nemzeti park területén. Elaltatták, és átadták a kutatólaboratóriumnak boncolásra és tudományos mintavételre.

A felvételen több tudós látható, amint a piton gyomrában lévő nagy dudort vizsgálja, mielőtt felnyitnák, hogy aztán az egész aligátort eltávolítsák.

Moore szerint a burmai pitonokat Floridában kötelező elaltatni. Dél-Florida szubtrópusi környezetének köszönhetően a burmai pitonok gyorsan szaporodnak és sokáig élnek, ráadásul sikeresen behatoltak olyan ökológiailag érzékeny területekre, mint az Everglades Nemzeti Park, amivel számos vadon élő állatra jelentenek veszélyt – írja a New York Post.

Florida nemrég tartotta az éves Florida Python Challenge elnevezésű rendezvényét, amely az invazív burmai pitonok eltávolítását segíti Dél-Floridából. 2000 óta több mint 17 ezer vadon élő burmai pitont távolítottak el Florida államból.

Rovatok