Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a Fox News újságírója, aki elveszítette a lábát az ukrajnai háborúban

2022. november 19., szombat 06:08

A Fox News tudósítója, Benjamin Hall a Fox News díjátadóján videóüzenetben tájékoztatta a közönséget a gyógyulásáról, miután márciusban megsérült az ukrajnai háborúban tudósítás közben.

A férfi a díjátadó Bátorság díjában részesült. „Bárcsak ott lehetnék személyesen, hogy átvehessem, de még nem tudom. Bár már sokkal jobban vagyok. Sokkal jobban látok és sokkal könnyebben járok. A sérüléseim sokat javultak, és mindez azoknak köszönhető, akik eljöttek megmenteni” – mondta Benjamin Hall videóüzenetében. 

Köszönöm az orvosoknak, az ápolóknak, a pilótáknak és a katonáknak, akik bizonyos értelemben a saját életüket kockáztatták, hogy megmentsenek engem. Szeretném nekik ajánlani ezt a díjat, nekik, és mindenkinek, aki hasonló tevékenységet végez. Köszönök mindent

– mondta a férfi a videóüzenetben. Pierre Zakrzewski operatőr és Oleksandra „Sasha” Kuvshynova szabadúszó tanácsadó meghalt, amikor kigyulladt a járművük Kijev közelében. Benjamin Hall velük volt, közösen tudósítottak az orosz–ukrán háborúról. Az ünnepségen a Fox News munkatársa, Bill Hemmer felolvasta az elmúlt években meghalt újságírók nevét – írja a Deadline

A Bátorság díjat Harris Faulkner és Johnny Joey Jones, a Fox News munkatársai adták át Benjamin Hallnak. Az ünnepségen lejátszott videóban Hall a balesetről is részletesebben beszámolt: elmesélte, hogyan találta el egy bomba az autót, és hogyan kászálódott ki a kocsiból. 

Alig néhány másodperccel azelőtt másztam ki a kocsiból, hogy egy harmadik bomba is eltalálta az autót

– mesélte. Benjamin Hall elvesztette a fél lábát és a másik lábfejét. Megsérült a szeme és a füle, valamint elvesztette a bal karját, és számtalan helyen megégett a teste a robbanásban. 

Rovatok