Index Vakbarát Hírportál

Esküvőt tartottak a Fehér Házban

2022. november 20., vasárnap 07:05

Szombaton a Fehér Házban ment férjhez Joe Biden legidősebb unokája, Naomi Biden.

A The New York Times számolt be arról, hogy az esküvőt – amelyet eddig titokban tartottak – a Fehér Ház parkjában, a South Lawnon tartották szombat reggel. Az esküvő előtt az összes meghívott személlyel kitöltettek egy jogi nyilatkozatot, amelyben a felek vállalták, hogy nem beszélnek a rendezvényről.

Az esküvőről fotók is készültek:

Naomi Biden és 25 éves párja, Peter Neal mindketten jogászként végeztek és a Fehér Házban élnek jelenleg, így nem kellett messzire menniük azért, hogy összeköthessék az életüket. 

A The New York Timesszal az egyik fehér házi bennfentes közölte, hogy az esküvő után egy ebédre és egy lazább jellegű esküvői partira is várták a résztvevőket, amelyet aztán később egy hivatalos, táncos fogadás is követett még. 

A lap azt is megjegyezte, hogy a 28 éves Naomi Biden nemcsak Joe Biden legidősebb unokája, hanem a legbefolyásosabb is. A lap azt írta, hogy 2019-ben

a fiatal lány hívta össze azt a családi összejövetelt, amelyen a família arra biztatta Bident, hogy induljon az elnökválasztáson.

Ami az esküvőt illeti, arról már hónapok óta pletykáltak az Egyesült Államokban, és arról is, hogy a szervezésben az elnöki pár is részt vesz. A helyszín egyébként már július vége óta ismert volt, ugyanis Naomi Biden már akkor posztolt erről a Twitteren.

Pár napja egyébként Joe Biden is elszólta magát, Indonéziában ugyanis arról beszélt a hét elején, hogy az unokája négy napon belül megházasodik. A The New York Timesnak most az esküvői részletekről még a fehér házi bennfentesek többsége sem akart beszélni, de azt elárulták, hogy az esemény költségét a Biden család állja. 

Másfél tucatnyi esküvő a Fehér Házban 

Az amerikai lap azt is megjegyezte, hogy a mostanival együtt 18 esküvőt tartottak a Fehér Házban. Grover Cleveland elnök volt az első, aki 1886-ban megnyitotta a sort, az utolsó alkalom pedig 2013-ban volt, amikor Barack Obama fehér házi fotósa vette el szerelmét. Naomi Biden esete annyiból újdonságnak számít, hogy az ő első, aki az elnök unokájaként vonult oltár elé a Fehér Házban.

(Borítókép: Nathan Howard / Getty Images Hungary)

Rovatok