Index Vakbarát Hírportál

Robbantásos merénylet volt Jeruzsálemben, egy ember meghalt, többen megsérültek

2022. november 23., szerda 08:41

Legalább négy életveszélyes sérültje van annak a robbantásos merényletnek, amit szerdán követtek el Izrael fővárosában, Jeruzsálemben.

Két helyszínen is robbantásos merényletet követtek el szerda reggel Jeruzsálem környékén, négyen életveszélyesen, legkevesebb tízen kevésbé súlyosan megsebesültek – adta hírül az MTI az izraeli katonai rádió jelentése alapján.

A két pokolgép félórás különbséggel robbant fel, először a város bejáratánál található autóbusz-megállóban, majd a Ramot lakónegyedhez vezető egyik kereszteződésben található megállóban.

A sebesülteket kórházba szállították, a rádió műsora szerint négyen közülük olyan súlyosan sebesültek meg, hogy az orvosok az életükért küzdenek. A Jeruzsálembe vezető főutakat a rendőrség lezárta.

Tűzharc Ciszjordániában

Még szeptember végén történt az a tűzharc Ciszjordániában, amelyben legkevesebb négy palesztin fegyveres életét vesztette, amikor annak északi részén, Dzseninben összetűzésbe keveredtek az izraeli katonákkal.

Az izraeli biztonságiak akkor körülvették a két, terrormerényletekkel gyanúsított személy házát a dzsenini menekülttáborban, és éppen próbálták őket őrizetbe venni, amikor a tűzharc kitört.

A palesztin áldozatok egyike az az Abed al-Hazem, aki az áprilisban Tel-Aviv központjában, a Dizengof térnél három izraeli életét kioltó terrorakció elkövetőjének fivére volt, másikuk pedig Ahmad Alavna, a Palesztin Hatóság (PH) biztonsági erőinek harcosa.

Rovatok