Index Vakbarát Hírportál

Szörnyű baleset a Viking Polaris fedélzetén, egy amerikai nő meghalt

2022. december 3., szombat 12:26 | aznap frissítve

Egy utas meghalt, négyen pedig megsebesültek, amikor az úgynevezett „szörnyeteg hullámok” elérték a tengerjárójukat egy antarktiszi körutazáson.

A Viking Polaris – amely egy antarktiszi körutazásra vitte utasait – fedélzetén tragédia történt kedden késő este – írja a CNN. A vihar óriási hullámokat, úgynevezett „szörnyeteg hullámokat” okozott (az óceán nagyon magas, hirtelen, szinte a semmiből jövő hullámokkal – a szerk.), amelyek több üvegtáblát is betörtek a hajón. A kitört üveg zuhant rá egy amerikai nőre, aki belehalt a sérüléseibe.

A Viking Cruises nevű vállalat szombaton kiadott közleményében megerősítette, hogy a hajó „szörnyeteg hullámokkal” találkozott. „Hatalmas szomorúsággal konstatáltuk, hogy egy vendég meghalt a baleset következtében” – olvasható a közleményben, amelyben nem fedték fel az utas nevét és állampolgárságát.

A Telam argentin állami hírügynökség azonban azt közölte, hogy a halott utas egy amerikai nő volt, aki „a rá omló üveg miatt vesztette életét”. A vendégek közül még négyen szenvedtek kisebb sérüléseket, őket a hajó fedélzeti orvosa és egészségügyi személyzete látta el.

Az eset miatt a cég vizsgálatot indít, a Viking Polaris legközelebbi decemberi útjait pedig lemondták. A Viking Cruises szerint a hajó szerdán érkezett Argentínába.

Rovatok