Index Vakbarát Hírportál

Fizetős lett a vécé egy európai reptéren

2022. december 7., szerda 21:00

A belga Charleroi repülőtéren immár fizetni kell azért, ha használni szeretnénk a mellékhelyiséget, ráadásul az automaták készpénzt el sem fogadnak. A fapados repteret korábban számos kritika érte a toalettek állapota miatt.

Brüsszel fapados repterén, a Charleroi terminálépületében már belépődíjas a vécé, 1 euró ellenében használhatják a mellékhelyiségeket az utasok. A mosdók elé fizetőkapukat helyeztek el mind a váróhelyiségekben, mind a poggyászkiadó területen.

Sokan felháborodtak az újítás miatt, ugyanis a a repülőjegyek vásárlásakor az utasok a repülőtéri illetéket és az egyéb díjakat is kifizetik, amelyek ideáig tartalmazták a reptéri infrastruktúra és ilyen jellegű szolgáltatások használatát is – adta hírül az Airportal.

A kapuk egyébként nem fogadnak el készpénzt, így csak bankkártyával lehetséges fizetni. A belga fapados repteret korábban számos kritika érte a mellékhelyiségek állapota és a higiéniai hiányosságok miatt, de nem tudni, hogy a fizetőssé tételt követően ez változik-e.

Az újításról a Bloomberg TV egyik munkatársa közzétett egy fotót a Twitteren:

Rovatok