Index Vakbarát Hírportál

Porcelán- vagy üvegpohárban adják a kávét a német vonatokon

2022. december 7., szerda 09:52

A Deutsche Bahn utasai a jövő évtől porcelánpohárban kaphatják meg a kávéjukat – jelentette be a német vasúttársaság, amely a hulladékcsökkentés jegyében igyekszik visszafogni a pazarlást.

Az utasok kiváló minőségű porcelánból vagy üvegből választhatnak, amikor ételt és italt rendelnek a helyközi és nagy sebességű járatokon – áll a társaság közleményében.

Az újra és újra felhasználható poharakat, tányérokat és tálakat a vonatok bisztróiból minden rendelés esetén ingyenesen és letét nélkül adják az ügyfeleknek. A műanyag és kartoncsomagolások viszont továbbra is elérhetőek lesznek az ügyfelek számára – írja a The Guardian.

Elvitelre adják a porcelánpoharakat

A változtatással a Deutsche Bahn szolgáltatásai összhangba kerülnek a Németországban január 1-jén életbe lépő szabályokkal. A jövő évtől az éttermeknek és kávézóknak újrafelhasználható csomagolásban kell kínálniuk az elviteles termékeiket is. Az egyszer használatos csomagolást nem tiltják be, de ingyenesen kell alternatívaként kínálni.

„A Deutsche Bahn a fedélzeti étkeztetés zöld átalakítását hajtja végre” – mondta Michael Peterson, a vasúttársaság személyszállítási vezetője.

A környezetvédelmi erőfeszítések részeként a Deutsche Bahn vonatain kínált ételek több mint 50 százaléka március óta vegán vagy vegetáriánus fogásokból áll.

A Deutsche Bahn azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2040-re szén-dioxid-semleges legyen.

Mint arról beszámoltunk, a nehezen lebomló és a környezetre káros műanyag csomagolási hulladék mennyiségének csökkentésére az unió előterjesztett öt új jogszabályt.

Rovatok