Index Vakbarát Hírportál

Két rendőr meghalt egy lövöldözésben Ausztráliában

2022. december 12., hétfő 20:19

Két rendőr és egy civil is életét vesztette egy lövöldözésben Ausztrália keleti részén, a gyanúsítottak elmenekültek − derült ki a helyi médiaértesülésekből hétfőn.

Jelentések szerint a rendőrök egy eltűnt személyről szóló bejelentésre reagálva érkeztek ki az ausztráliai Queensland állam délkeleti vidéki részén fekvő Wieambilla környékére − közölte az MTI. A helyszínen két fegyveres férfi rájuk rontott, a tűzharc következtében pedig két rendőr és egy járókelő is életét vesztette, egy harmadik rendőrtiszt pedig megsebesült.

A két férfi a hatóságok beszámolója szerint elmenekült a helyszínről, s magukkal vitték a rendőrök kommunikációs eszközeit, ezáltal nyomon tudják követni a hatóságok mozgását a körözés során.

A gyéren lakott Wieambilla környékén azonnali vészhelyzetet hirdettek, nyomatékosan kérve a lakosságot, hogy ne hagyják el otthonaikat, amíg további utasítást nem kapnak. Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök Twitteren reagált a történtekre. A kormányfő mély együttérzését fejezte ki, hozzátéve:

Ausztrália önökkel gyászol.

Rovatok