Index Vakbarát Hírportál

Az olasz miniszterelnök barátnője is a római lövöldözés áldozata lett

2022. december 12., hétfő 08:37

Giorgia Meloni olasz kormányfő egyik ismerőse is meghalt abban a lövöldözésben, amely vasárnap sokkolta Olaszország fővárosának lakóit.

Az incidens egy kávézóban tartott társasházi lakógyűlésen történt, ahol egy 57 éves lakó kezdett el lövöldözni. A lövöldöző férfi több embert megsebesített, közülük három nő meg is halt. A gyanúsítottat őrizetbe vették. 

Azóta az ősszel megválasztott olasz kormányfő, Giorgia Meloni is közzétett egy bejegyzést, amelyben elmondta:

az egyik áldozat a barátja volt. 

A kormányfő személyes hangvételű bejegyzésben azt írta, hogy „Nicoletta egy védelmező anya, őszinte és diszkrét barát, egyszerre erős és törékeny nő volt. De mindenekfelett szakember volt, rendkívüli hivatástudattal” – mondta, hozzátéve:

Nicoletta a barátom volt. A férje, Giovanni és tízéves fia, Lorenzo maradtak magukra a halála után.

Lopott fegyverrel gyilkolt az elkövető 

Meloni azt is leírta a posztban, hogy a gyanúsított korábban megpróbált fegyverviselési engedélyt szerezni, de nem járt sikerrel, és ezért egy lőtérről lopta el azt a lőfegyvert, amellyel elkövette a vasárnapi támadást. Hozzátette: bízik abban, hogy a férfit mielőbb felelősségre vonja az igazságszolgáltatás.

De valójában az »igazság« szó nem jó kifejezés ebben az esetben. Mert nem igazságos az, hogy valaki így hal meg

– tette hozzá, majd felidézte egyik utolsó közös emléküket is.

Nicoletta nagyon boldog és gyönyörű volt abban a vörös dresszben, amelyet az ötvenedik születésnapi partijára vett néhány hete. Én mindig így, gyönyörűen és boldogan emlékezem rá. Viszlát, Nico, szeretlek!

– zárta posztját Giorgia Meloni.

Roberto Gualtieri római polgármester azóta közölte, hogy hétfőn válságtanácskozást is tartanak az incidenssel kapcsolatban. A sebesültek közül egy férfi még mindig válságos állapotban van – írta a BBC.

(Borítókép: A római helyszín előtt csendőrök 2022. december 11-én miután egy férfi három nőt agyonlőtt többeket megsebesített egy kávézóban tartott társasházi  lakógyűlésen. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi)

Rovatok