Index Vakbarát Hírportál

Repülőgép-szerencsétlenség történt egy kanadai reptér közelében

2022. december 14., szerda 21:18

Szerdán két ember súlyosan megsérült egy kanadai repülőgép-szerencsétlenségben. Az egymotoros repülőgép fedélzetén egy pár utazott, amikor az a földbe csapódott a Happy Valley-Goose Bay nevű város mellett.

A Joint Task Force Atlantic szóvivője szerint helyi idő szerint szerda délelőtt 10:06-kor vészhelyzeti jelzést kaptak, majd az irányítótorony is megerősítette, hogy eltűnt egy polgári repülőgép a radarjáról.

A repülési útvonalakat nyomon követő FlightAware weboldal szerint a repülőgép kedd reggel indult az észak-amerikai Nashua városából, és Happy Valley-Goose Baybe kellett volna érkeznie, ahol a gépet feltöltötték volna üzemanyaggal, majd továbbrepült volna a grönlandi Nuukba.

2 people seriously injured in plane crash near Happy Valley-Goose Bay airport https://t.co/RXscDsGLXZ

— Brant County Tribune (@TribuneBrant) December 14, 2022

A légiforgalmi irányítás felvételei szerint a gépnek engedélyezték, hogy leszálljon a 8-as futópályára, de ez nem történt meg. A torony többször is megpróbált kapcsolatba lépni a pilótával, de nem érkezett válasz. Később a hatóságok megerősítették, hogy két ember volt a fedélzeten, akiket súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A CBC News értesülése szerint egy nyomozócsoportot érkezett a helyszínre, annak lesz feladata a baleset pontos körülményeinek megállapítása.

Rovatok