Index Vakbarát Hírportál

III. Károly király Anna Frank mostohanővérével táncolt

2022. december 16., péntek 21:21

III. Károly brit uralkodó kipróbálta magát a táncparketten, amikor egy észak-londoni zsidó közösségi központba látogatott: felkérte egy táncra a holokausztáldozat Anne Frank mostohatestvérét.

A 93 éves Eva Schloss, aki túlélte a koncentrációs táborokat, és évtizedek óta a világbékét hirdeti, a hanuka ünneplésén III. Károly király partnere volt.

„Kedves volt, tényleg velünk ünnepelt, mert úgy tűnt, hogy élvezte, de szokatlan, hogy nem mondott beszédet” – mondta később Eva Schloss. Hozzátette: „a király nagyon laza volt, úgyhogy megpróbáltam táncra perdülni vele”.

A király Londonban meglátogatta a Finchley Roadon található zsidó közösségi központot, és beszélt iskolás gyerekekkel, akik ajándékokat és élelmiszer-csomagokat készítettek Camden környéki családoknak, és holokauszt-túlélőkkel találkozott – írja a  The Guardian.

A JW3 közösség vezérigazgatója, Raymond Simonson, aki elkísérte a királyt a központban tett körútjára, elmondta, hogy az uralkodó rizzsel és tonhalkonzervekkel teli autóval érkezett, amelyek az adományba kerültek.

Kétszáz háztartást támogatunk Camden környékén, akiknek karácsonykor nincs elég élelmük, és most a királytól és az önkénteseinktől is kapnak élelmet. A brit zsidó közösségben a legtöbb ember menekült családból származik, és az a tény, hogy befogadták őket, és találkoztak az uralkodóval, megerősíti a közösség helyét a brit társadalomban 

– mondta Raymond Simonson.

Rovatok