Index Vakbarát Hírportál

Sokan megsérültek, amikor viharba került egy Honoluluba tartó repülőgép

2022. december 19., hétfő 06:54

A Hawaiian Airlines egyik járatán legalább 36 ember megsérült, húszat pedig a sürgősségi osztályra szállítottak, miután Phoenixből Honoluluba tartó gépük vasárnap „súlyos turbulenciába” került − közölték a hatóságok.

Tizenegy beteg állapota súlyos, a kórházba vittek között volt egy 14 hónapos gyermek is. A betegek között volt súlyos fejsérülés, zúzódás és eszméletvesztés is − közölte a honolului mentőszolgálat.

A Hawaiian Airlines „támogatásáról biztosítja az összes érintett utast és alkalmazottat”, és figyelemmel kíséri a helyzetet − közölte a vállalat. A légitársaság szerint a személyzet három tagja is megsérült.

A repülőtéren sok utas és a személyzet több tagja kapott orvosi ellátást sérülései miatt, míg néhányukat a helyi kórházakba vitték további ellátásra

− írta a Hawaiian Airlines a Twitteren.

A turbulencia 15-30 perccel azelőtt következett be, hogy a 278 utast és 10 fős személyzetet szállító gép leszállt volna Honoluluban. A mentőszolgálat közleménye szerint egy „tömeges baleseti vészhelyzetre” reagáltak a Daniel K. Inouye nemzetközi repülőtéren nem sokkal vasárnap 11 óra után − írta meg a CNN

A Hawaiian Airlines 35-ös járata, egy Airbus 330-as, Hawaii idő szerint délelőtt fél 11 körül jelentette a turbulenciát a Szövetségi Légügyi Hivatal szerint. A légitársaság közölte, hogy „alapos vizsgálatot végez a repülőgépen”, mielőtt a gépet újra üzembe helyeznék. A légügyi hivatal vizsgálja az esetet.

Rovatok