Index Vakbarát Hírportál

Folyóba zuhant egy busz Spanyolországban, többen is meghaltak

2022. december 25., vasárnap 16:12

Spanyolország északnyugati részén egy kisbusz a hídról az alatta hömpölygő folyóba zuhant, eddig három halottról számoltak be a helyi hatóságok.

Spanyolország északnyugati részén legalább hárman meghaltak, négyen pedig eltűntek, miután egy személybusz lezuhant a hídról egyenesen az alatta lévő folyóba – közölte a kiérkező mentőalakulat illetékese.

Két túlélőt – a jármű sofőrjét és egy utasát – már eddig kimentették a Lerez folyóból, ahol az erős áramlat és a galiciai régiót elsöprő heves esőzések miatti nagy vízhozam hátráltatta a kutatást és a mentést – ismertette a Reuters a helyi hatóság közlését. 

A túlélőket különböző fokú sérülésekkel a közeli kórházakba szállították – tették hozzá.

A Monbus cég autóbusza Lugo és Vigo városa között utazott, és a Pedre nevű településen történt baleset helyszínéhez közeli büntetés-végrehajtási intézetben állt meg. Ugyanakkor továbbra sem tudják, hogy mi okozhatta a személyautó lesodródását és a vízbe zuhanást, ami helyi idő szerint este fél tízkor történt.

Az előzetes adatok szerint a buszon összesen kilencen utaztak, a sofőr és nyolc utas – közölte Maica Larriba regionális tisztviselő.

„Nincs több holttest a buszban, ezért folytatjuk a négy eltűnt ember keresését” – tette hozzá Larriba, utalva a roncsokat átvizsgáló rendőrbúvárok tájékoztatására alapozva. 

A mentőegységeknek a hídról kötelekkel kellett leereszkedniük, hogy elérjék a balesetet szenvedett járművet. A folyó egész éjszaka a túlfolyási küszöb felett maradt, vasárnap pedig az erős sodrás és a heves esőzéssel kísért rossz időjárás miatt a katasztrófavédelem dolgozói közel két órára felfüggesztették a műveletet.

(Borítókép: Brais Lorenzo / AFP)

Rovatok