Index Vakbarát Hírportál

III. Károly király első karácsonyi beszédében elárulta, kiknek szenteli a következő évet

2022. december 27., kedd 12:10

Királyként tartott első karácsonyi beszédében III. Károly megígérte, hogy 2023-at azoknak az embereknek és ügyeiknek szenteli, akik a legfontosabb feladatokat látják el a társadalomban, és azoknak, akik a leginkább rászorulnak.

III. Károly király első teljes uralkodói évét arra használja fel, hogy támogassa a dolgozó embereket és a társadalom legkiszolgáltatottabbjait.

Királyi feladatai részeként látogatásokat tervez kórházakba, szociális és egészségügyi központokba, hogy támogassa a brit egészségügyi szolgálat dolgozóit, akiket első karácsonyi üzenetében méltatott – írja a Daily Mail.

Őfelsége karácsonyi üzenetében a társadalom legelesettebbjeinek és a megélhetési válság által súlyosan érintetteknek a megsegítéséről beszélt. A király a következő évet ilyen céloknak szenteli a királyi család más tagjaival, köztük Kamilla királynéval, valamint Vilmos walesi herceggel és Katalin hercegnővel együtt.

A királyi család tagjai a néhai királynő halálát követő, családjuk számára nehéz és gyászos évet követően egyesítik erejüket, hogy segítsenek és támogassanak olyan projekteket az Egyesült Királyságban, amelyek a társadalomban nehéz helyzetben lévőket támogatják.

II. Erzsébet hitt az emberekben

A dolgozó királyi családtagok kisebb csoportja 2023-ban e fontos ügyek körül fog össze, és a király beszédében felvázolt kulcsfontosságú problémák megoldásán dolgozik. Karácsonyi üzenetében tisztelgett édesanyja előtt, és elmondta, hogy osztozik a néhai királynő „emberekbe vetett hitében”.

Ez a hit minden egyes ember rendkívüli képességébe vetett hit, hogy képesek jósággal és együttérzéssel fordulni másokhoz

– fogalmazott III. Károly.

A király azt mondta, hogy ezt látja a fegyveres erők és a mentőszolgálatok önzetlen elkötelezettségében, hogy megvédjék és biztonságban tartsák az országot, valamint az egészségügyi és szociális gondozókban, tanárokban és mindazokban, akik a közszolgálatban dolgoznak, akiknek képességei és elkötelezettsége a közösség szolgálatában állnak.

A „hősies közszolgák” mellett a király a társadalomban küszködőkről is beszélt, és arról, hogy segítséget kell nyújtani a kiszolgáltatottaknak.

(Borítókép: III. Károly brit uralkodó karácsonyi beszédének felvétele közben a windsori kastély Szent György-kápolnájában 2022. december 13-án. Fotó: Victoria Jones / Pool / REUTERS)

Rovatok