Index Vakbarát Hírportál

Részeg, tankos Mikulások blokkolták Anglia egyik útját

2022. december 28., szerda 09:44

December 22-én egy csapat részeg Mikulás egy tankban indult kocsmatúrára Anglia nyugati részén. A nagy jármű azonban elakadt, és ezzel teljesen blokkolta a karácsony előtti sürgés-forgást.

Karácsony előtt két nappal Anglia legnyugatibb megyéjében, Cornwallban, egy régi, páncélozott csapatszállító vitt néhány részeg, Mikulásnak öltözött férfit, akik egy komolyabb kocsmatúrán vettek részt. A kocsmázó Mikulások nagy zenebonával, énekelve közlekedtek az úton tankjukban egészen addig, amíg a szűkülő autósávba nem ragadtak, és ezzel gátolták a további forgalmat. Ráadásul nem tudták kiszabadítani magukat a járműből.

A tank elakadt Angarrack falu közelében az úton, és ezzel nagy felfordulást okozott a közlekedésben. A beszorult Mikulás-jármű megrongált egy autót, blokkolta az utat, és a helyi lakosok nagy felháborodására hosszú időre lehetetlenné tette a közlekedést.

Több videó is készült az esetről, amiket a bámészkodók a közösségimédia-oldalakon osztottak meg, és ezeken látszik, hogy a Mikulások veszekednek egymással, egyikük pedig megpróbálja odébb rángatni az autót, amely mellé beszorult a lánctalpas jármű.

Egy nézelődő így viccelődött:

Ma már mindent láttam. Egy mikulásos tank, amely elzárja a falu bejáratát.

Akik az esettől távolabb kerültek dugóba, és nem tudtak továbbhaladni, csak a rendőrség kiérkezése után tudták meg, mi akadályozta a forgalmat, és rettenetesen csodálkoztak.

A tankos Mikulásokat más városokban is látták, például Cornwall nyugati partja mentén, St. Ives-ben és Helstonban is.

Rovatok