Index Vakbarát Hírportál

Lazac és marhasült is lesz az étlapon Anglia legszigorúbban őrzött börtöneiben az újévi vacsorán

2022. december 31., szombat 16:04

Lazac, lencseburger és mangós smoothie is lesz az étlapon Anglia leszigorúbban őrzött börtöneiben az újévi vacsorán – írja a Metro című brit lap.

A Durhamben található HMP Franklandben például biztosan lesz lazac, amihez az elítéltek több köret közül is választhatnak: például sült krumpli, kelbimbó vagy sárgarépa, leöntve egy kis barnamártással. Aki azonban egy kicsit nehezebb ételre vágyna, annak ott van a marhasültből készült egytálétel. 

Az intézményben húshelyettesítőt is felszolgálnak: aki akar, ehet vegán stroganoffot. A Frankland egyébként egy A kategóriás börtön, ami azt jelenti, hogy olyan elítéltek vannak ide bezárva, akik gyilkosságot kíséreltek meg, embert öltek, szexuális erőszakot követtek el, vagy lőfegyverrel támadtak másokra. 

A vacsorán részt vevő elítéltek között például ott lesz Levi Bellfield, kétszeres életfogytiglanra ítélt sorozatgyilkos. Egy másik intézményben, a HMP Manchesterben kemencében sült steaket és sült burgonyát vacsorázhatnak az elítéltek, de lesz indiai csirke és frissen sült naan kenyér is. 

A wakefieldi börtönben az újévi jószerencse érdekében lesz lencseburger is vacsorára, de zöldséges lasagne, csirkecurry és tonhal közül is választhatnak az elítéltek, illetve ezek vegán változataiból.

A vacsorán részt vevők között ott lesz Jeremy Bamber is, aki öt családtagjának meggyilkolása miatt került az intézetbe. A Metro cikke még számtalan angliai börtönt említ, ahol hasonló menüsorral várják az elítélteket. 

Rovatok