Index Vakbarát Hírportál

Kim Dzsongun: Atomra atommal válaszolunk

2023. január 1., vasárnap 10:40

Észak-Korea vezetője tovább növelné országa nukleáris arzenálját, miután úgy érzi, az Amerikai Egyesült Államok és Dél-Korea szövetsége több területen is fenyegetik az országot.

Ismét ülésezett az észak-koreai Munkáspárt, ahol Kim Dzsongun kijelentette, hogy „elsöprő katonai erőre” van szükség a nemzeti érdekek megvédéséhez az olyan országoktól érkező fenyegetésekkel szemben, mint Dél-Korea és az Egyesült Államok.

Belátása szerint a két ország megpróbálja „elszigetelni és megfojtani” Északot, azzal, hogy az USA Dél-Koreába telepítette nukleáris eszközeit. Kim úgy véli, ez a helyzet „példa nélküli az emberiség történelmében.”

A jelenleg fennálló helyzet megduplázott erőfeszítéseket tesz szükségessé a katonai erők elsöprő erejű megerősítésére... válaszul az USA és más ellenséges erők aggasztó katonai lépéseire

– idézte a vezetőt a Koreai Központi Hírügynökség. Kim később hozzátette, 

Kijelentettük, hogy eltökélt szándékunk, hogy atomra atommal, teljes konfrontációra teljes konfrontációval válaszoljunk.

Mindez néhány órával azelőtt történt, hogy az ország ballisztikus rakétát lőtt ki a Koreai-félszigettől keletre fekvő tenger felett a hajnali órákban. Ezek mellett a 38 éves politikus új interkontinentális ballisztikus rakéták kifejlesztésére, valamint az ország első katonai műholdjának „a lehető legkorábbi időpontban” történő fellövésére is felszólította az országot.

(Sky News)

Rovatok