Index Vakbarát Hírportál

Felébredt a szörnyű ausztrál helikopter-baleset egyik túlélője

2023. január 6., péntek 10:57

Magához tért egy 9 éves kisfiú, aki a négy halálos áldozatot követelő ausztráliai helikopter-baleset után esett kómába.

A két helikopter Queensland állam egyik zsúfolt strandja közelében ütközött össze. A közeli Sea World vízi élménypark vendégei „hatalmas robbanásról” számoltak be. Annastacia Palaszczuk queenslandi miniszterelnök „felfoghatatlan tragédiának” nevezte a szerencsétlenséget.

A balesetnek a négy halálos áldozat mellett három súlyos sérültje volt: egy nő, az ő 9 éves fia, valamint egy 10 éves fiú. Most a 9 éves fiú magához tért, és édesanyja szerint a történtek ellenére próbál pozitív maradni.

Felmutatta a hüvelykujját, és villantott egy nagy mosolyt

– mondta a még szintén kórházi ágyában fekvő édesanya, aki egy videóhíváson keresztül tudott beszélni a fiával. Azt is közölte, hogy a jövő héten újabb műtétek várnak rá, de bízik abban, hogy utána már a fiát tudja támogatni a felépülésében. 

Időközben a baleset áldozatainak számára gyűjtés is indult a GoFundMe nevű oldalon, és már több mint 60 ezer dollárt adtak össze. Az édesanyja megköszönte az emberek nagylelkűségét.

A baleset körülményeivel kapcsolatban még zajlik a hivatalos vizsgálat, az illetékes ausztrál hatóság (Australian Transport Safety Bureau – ATSB) szerint még 6-8 hétbe is telhet, mire egyáltalán a bizonyítékok begyűjtésének szakasza lezárul – írta a Daily Mail.

Rovatok