Index Vakbarát Hírportál

Lavina sodort el egy motoros szánt, ketten meghaltak

2023. január 9., hétfő 08:31

Két hómobilos holttestét találták meg a keresőcsapatok az amerikai Colorado államban a hétvégi lavina után – közölték helyi idő szerint vasárnap a hatóságok.

Kutyákkal felszerelt, a lavinamezőt botokkal szurkáló keresőcsapatok vasárnap találták meg egy 52 éves férfi holttestét Corona Pass környékén, Winter Park település közelében – írta közleményében a Grand megyei seriff hivatala.

A férfi halálának okát és személyazonosságát „a megfelelő időben” hozzák nyilvánosságra – közölték. A lavina szombaton zúdult le. A motoros szán első utasára már aznap rátaláltak, de nem sikerült újraéleszteni. A seriff hivatala szerint egy 58 éves coloradói férfi volt az áldozat. Hétvégén a lavinaveszélyt a coloradói lavinainformációs központ ötfokozatú skáláján közepesre értékelte.

Az MTI beszámolója szerint ezen a télen eddig legkevesebb négyen haltak meg lavinákban Colorado hegyvidékein. Szilveszter éjjel az Észak-coloradói Egyetem elnökét és 22 éves fiát sodorta el lavina síelés közben, a fiú életét vesztette. Winter Park Denvertől egyórányi autóútra található népszerű síterep.

Rovatok