Index Vakbarát Hírportál

Harry hercegéket is kitelepítik Kaliforniában

2023. január 10., kedd 07:48

Montecito város lakosai evakuálási utasítást kaptak, miután természeti csapás sújtotta a régiót, írja a BBC.

Az Egyesült Államokban található közösséget, amely számos híresség – köztük Harry herceg és Meghan Markle, Oprah Winfrey és Ellen DeGeneres – otthona, heves esőzések sújtották. A meteorológusok arra figyelmeztették az ott élőket, hogy a következő hetekben további nagy mennyiségű csapadékra kell számítaniuk.

Montecito is under mandatory evacuation. We are on higher ground so they asked us to shelter in place. Please stay safe everyone. pic.twitter.com/7dv5wfNSzG

— Ellen DeGeneres (@EllenDeGeneres) January 9, 2023

Az özönvíz már 12 halálos áldozatot követelt, hétfő délután még mindig több mint 100 ezer ember volt áram nélkül.

A Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) szerint az államban élők mintegy 90 százalékára – körülbelül 34 millió emberre – vonatkozik a most elrendelt árvízvédelmi készültség.

A montecitói tűzoltóság hétfő délután kiadott rendelete a város azonnali elhagyására szólította fel a település és a közeli kanyonok lakóit.

A menekülni nem tudó lakosokat arra kérik, hogy menjenek otthonuk legfelső emeletére, vagy keressenek egy magaslatot, közölte Bill Brown, Santa Barbara megye seriffje. Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója azt mondta, hogy a régióra további megpróbáltatások várnak.

Egyelőre nem tisztázott, hogy Harry herceg, aki jelenleg most megjelent önéletrajzi könyvét népszerűsíti, vagy felesége és gyermekei, jelenleg Montecitóban tartózkodnak-e  írja a BBC.

(Borítókép: Mel Melcon / Los Angeles Times / Getty Images)

Rovatok