Index Vakbarát Hírportál

Bombafenyegetés kényszerített földre egy orosz utasszállítót

2023. január 10., kedd 09:23

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre egy orosz repülőgép 244 emberrel a fedélzetén egy indiai légitámaszponton – közölték az indiai és az orosz hatóságok kedden.

Az Azur Air orosz légitársaság gépe Moszkvából az India délnyugati részén fekvő Goába tartott 236 utassal és nyolcfős legénységgel a fedélzetén, amikor hétfő késő este le kellett szállnia a Gudzsarát államban található Dzsamnagar légitámaszponton.

Az indiai média szerint a járat azt követően hajtott végre kényszerleszállást, hogy az Azur Airnek egy elektronikus üzenetben azt írták: bomba található a gép fedélzetén. Az indiai hatóságok az esetről értesítették Oroszország indiai nagykövetségét.

Az orosz diplomáciai képviselet a Twitteren kedd reggel azt írta: mindenkit biztonságba helyeztek a repülőgépről, és a hatóságok alaposan átvizsgálják a járművet.

Premszuk Delu, a dzsamnagari rendőrség illetékese elmondta: a terrorelhárítás átkutatja a repülőgépet és a csomagokat, míg az utasok a repülőtéren várakoznak. A tisztségviselő szerint eddig semmi gyanúsat nem találtak.

Oszkar Kucsera televíziós műsorvezető és színész, aki a gépen utazott, azt nyilatkozta a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek, hogy az utasok nem pánikoltak, mindenki nyugodt maradt a fedélzeten.

Az ukrajnai háború kezdete óta sok országból kitiltották az orosz turistákat, de Indiába továbbra is szabadon beutazhatnak. Goa India legkisebb és egyben egyik leggazdagabb állama, amely az Arab-tenger partján fekszik – írja az MTI.

Frissítés: a Goa államban illetékes mumbai orosz főkonzulátus kedden azt közölte, hogy miután semmi gyanúsat nem találtak, a repülőgép újra felszállt a Goa állambeli célpontja felé.

Rovatok