Index Vakbarát Hírportál

Gyűjtést szerveztek a TikTokon, hogy egy 82 éves pénztáros végre nyugdíjba vonulhasson

2023. január 10., kedd 06:16

Egy 82 éves amerikai veterán és Walmart-pénztáros végre nyugdíjba vonulhat egy valószínűtlen jótett után: a TikTok felhasználói több mint százezer dollár adományt gyűjtöttek össze számára.

A marylandi Cumberlandből származó Warren Marion a múlt héten 108 682 dollárról (40,1 millió forintról) szóló csekket kapott az online adományozók nagylelkűségének köszönhetően.

A GoFundMet Rory McCarty, egy kisvállalkozó hozta létre az idős pénztáros számára, kihasználva nagy követői bázisát a TikTokon. Egyik decemberben közzétett videója, melyen ketten szerepelnek, több mint hárommillió megtekintést kapott.

Rory McCarty segíteni akart Warren Marionnak, az amerikai haditengerészet veteránjának és özvegyének, hogy

megtehesse azokat a dolgokat, amelyeket szívesen csinálna

– írta a kampányt elindító GoFundMe bejegyzésében a múlt hónapban.

Van egy rovarirtó vállalkozása, a Bug Boys, valamint egy népszerű TikTok-fiókja 300 000 követővel, ahol videókat posztol csúszó-mászó élőlényekről – írja a BBC.

Elmondása szerint a TikTokon látott hasonló sikertörténet miatt érezte az indíttatást, hogy a közösségi médiaplatformján keresztül próbáljon segíteni az idős veteránnak. Egy másik 82 éves Walmart-dolgozó egy széles körben megosztott videónak és egy online adománygyűjtésnek köszönhetően tudott váratlanul nyugdíjba vonulni.

A kampány sikeres volt. McCarty napokon belül elérte az adománygyűjtési célt, és az emberek továbbra is adakoznak.

Múlt héten volt Warren Marion utolsó napja a munkahelyén, miután letöltötte kéthetes felmondási idejét. Amint a Walmart parkolójában sétált, lufikkal és tapssal fogadták szerettei. Elmondása szerint az adományból tudja fedezni a háza fenntartási költségeit és meg tudja látogatni Floridában élő gyermekeit.

Rovatok