Index Vakbarát Hírportál

Gyerekek is megsérültek az esti londoni lövöldözésben

2023. január 15., vasárnap 06:34

Még mindig nem tudni, kik követték el a szombat esti londoni lövöldözést. Az incidensben többen megsérültek, egy hét éves kislányt életveszélyes állapotban vittek kórházba.

Az eddigi adatok szerint hatan sérültek meg a London központjában történt lövöldözésben. A sérültek között két gyerek is van, egyikük állapota életveszélyes.

Korábban három nő és egy hétéves kislány sérüléséről számoltak be. A londoni rendőrség részletes késő esti ismertetésében azonban már az áll, hogy négy felnőtt nő és két kislány sérült meg az incidensben.

A lövéseket az egyelőre ismeretlen tettesek egy mozgó járműből adták le Camden városrészben, a két legnagyobb londoni pályaudvar, a Euston és a King's Cross-St. Pancras közötti utcában, a St. Aloysius katolikus templom közvetlen közelében.

Több gyerek is megsérült

A templomot, ahol éppen gyászszertartás zajlott, kiürítették és a környező utcákat lezárták. A jármű elhajtott a helyszínről, őrizetbe vétel egyelőre nem történt, 

a tettesek kiléte és indítéka nem ismert.

A Scotland Yard beszámolója szerint egy 41, egy 48 és egy 54 éves nőt nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A 48 éves sebesült sérülései a vizsgálatok alapján maradandónak bizonyulhatnak. Szombat estére a mentők tájékoztatásából kiderült, hogy a helyszínről egy 21 éves nőt is kórházba vittek, de az ő állapota sem életveszélyes. Egy 12 éves lányt pedig könnyebb lábsérülésekkel vittek kórházba, de őt ellátása után hazaengedték.

A lövöldözésesben megsérült hétéves kislány állapota a Scotland Yard szombat esti tájékoztatása szerint életveszélyes – írta az MTI. 

(Borítókép: Burak Bir / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok