Index Vakbarát Hírportál

Elárverezték Elvis Presley magángépét

2023. január 18., szerda 19:05

Elvis Presley 1962-es évjáratú magángépe a napokban vevőre talált, az illető 286 ezer dollárt fizetett érte. Az új tulajdonos az életben csak egyszer adódó lehetőségnek nevezve a gép megszerzését.

Vevőre talált Elvis Presley Lockheed JetStar repülőgépe, amely egy árverésen 286 ezer dollárért (105 millió forintért) kelt el. A magángép 1962-es évjáratú, és 40 éven át egy új-mexikói reptéren porosodott. Ugyan 2017-ben már árverésre bocsátották, a vevő végül nem szállította el, így 2018-ban újra licitre bocsátották – írja az Airportal.

A gép egy elhagyott járműveket felkutató és felújító floridai youtuberhez, Jimmy Webbhez kerül, aki februárban szét fogja azt szerelni, majd Új-Mexikóból a floridai Tampa közelében lévő raktárába szállítja át. Webb az életben csak egyszer adódó lehetőségnek nevezve a gép megszerzését.

Az interneten fellelhető képeken egyébként látható, hogy a repülőgép négy hajtóműve és a pilótafülke több műszere is hiányzik, valamint a gép festése is megfakult, mivel 40 évig a tűző napon állt. Ugyanakkor a fedélzet eredeti berendezése sértetlen. A vásárló azt nyilatkozta, felújítja, és ugyan „a gép nem fog újra repülni, de saját erejéből fog mozogni” – tette hozzá.

Amint arról beszámoltunk, a napokban halt meg Lisa Marie Presley, Elvis Presley egyetlen gyermeke.

Rovatok