Index Vakbarát Hírportál

Lángoló német szellemjárat robogott Ausztriáig

2023. január 21., szombat 12:43

Péntek hajnalban riasztották a német rendőröket egy kigyulladt vonathoz, amely a kiérkezésük előtt nem sokkal felfedezőútra indult. Végül az osztrák határnál állt meg, egy ütköző vetett véget a szellemjárat útjának.

A dél-németországi hatóságok szerint a vonaton keletkezett tűz oltására tett erőfeszítések látványos üldözésbe torkollottak, miután egy vezető nélküli dízelmozdony magától megindult Ausztria felé.

A Bajor Vöröskereszt közlése szerint péntek hajnalban egy vonattűzhöz riasztották a tűzoltókat. Nem sokkal a kiérkezésük előtt azonban a mozdony elindult lefelé a lejtős pályán, és egyre nagyobb sebességre kapcsolt, miközben több kilométert gurult Freilassing városa felé.

A Freilassingi Önkéntes Tűzoltótársaság által az interneten közzétett videón látható, ahogy lángok és füst csap ki a vonatból, amint az áthaladt a városon. A tűzoltók segítségével a vasúti tisztviselőknek sikerült a szellemvonatot egy mellékvágányra terelniük a Freilassing állomás közelében, ahol egy ütköző állította meg, mielőtt átléphette volna a határt – írja az AP News.

A Bajor Vöröskereszt közleménye szerint a tüzet eloltották, senki sem sérült meg.

Rovatok