Index Vakbarát Hírportál

Újabb halálos lövöldözések voltak az Egyesült Államokban

2023. január 24., kedd 06:48

Újabb halálos lövöldözés történt az Egyesült Államokban. A rendőrség beszámolója szerint hét ember vesztette életét a kaliforniai incidensben.

Hét ember meghalt Kalifornia északi részén, egy mezőgazdasági régióban, miután két helyszínen is lövöldözés tört ki. 

A helyi rendőrség beszámolója szerint egy gombafarmon és egy teherszállító cégnél történt halálos lövöldözés. Az első helyszínen négy embert találtak holtan a hatóságok és egy embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Később újabb három ember holttestét fedezték fel, nem messze az előző helyszíntől.

Ez hatalmas tragédia a közösségnek és sok családnak, akiket ez a kimondhatatlanul erőszakos cselekmény érintett

– mondta a The Guardian szerint Christina Corpus seriff hétfő esti sajtótájékoztatóján. Hozzátette, a rendőrség egy 67 éves gyanúsítottat tartóztatott le.

Bár a helyszínek közötti kapcsolat nem volt azonnal egyértelmű, a lövöldözéseket összefüggő esetként kezelik. Dave Pine, a San Mateo megyei felügyelőbizottság elnöke szerint a férfi az egyik helyi üzletben dolgozott, de nem volt megelégedve a munkájával. 

Mint arról korábban beszámoltunk, legutóbb január 23-án történt halálos lövöldözés az Egyesült Államokban. Akkor egy 73 éves férfi a holdújév alkalmából tartott ünnepségen nyitott tüzet, és legalább tizenegy embert megölt.

(Borítókép: A San Mateo megyei seriff helyettese a kaliforniai Half Moon Bayben történt lövöldözés helyszínén 2023. január 23-án. Fotó: Susana Bates / AFP)

Rovatok