Index Vakbarát Hírportál

Új felesége családját sem látogathatja meg Kanye West

2023. január 25., szerda 10:20

Ausztráliába tervezett utazni Kanye West, hogy meglátogassa új feleségének családját, de a jelek szerint erre nem fog sor kerülni, ugyanis vélhetően nem fogja megkapni az ehhez szükséges vízumot antiszemita megjegyzései miatt.

A Sky News értesülései szerint megtagadták Kanye West belépését Ausztráliába antiszemita megjegyzései miatt. A lap úgy tudja, azért akart az országba utazni, hogy találkozzon új felesége, Bianca Censori családjával, aki Melbourne-ben nőtt fel.

Jason Clare ausztrál oktatási miniszter elítélte West antiszemita megjegyzéseit, amelyekben Hitler és a holokauszt szerepelt, és azt mondta, hogy másoktól is megtagadták a vízumot, akik hasonló kijelentéseket tettek.

Az ilyen emberek vízumkérelmét korábban is elutasították 

– mondta Clare a Channel Nine csatornának adott interjújában. „Arra számítok, ha ő is benyújtja a kérelmét, akkor ugyanezen az eljáráson kell keresztülmennie, és ugyanazokra a kérdésekre kell válaszolnia, mint nekik” – tette hozzá.

Az elmúlt időben West egy sor antiszemita kijelentést tett – többek között Hitlert dicsérte, horogkeresztes képet tweetelt, és tagadta a holokausztot. Megjegyzései miatt üzleti partnereinek zömét elveszítette, és kitiltották az Instagramról. Legutóbb az Adidas adta ki az útját antiszemita kijelentései miatt, ami a keresete jelentős részét képezte.

Rovatok