Index Vakbarát Hírportál

A Dubajba tartó repülőgépen szülte meg gyermekét egy nő

2023. január 26., csütörtök 15:42

Az Emirates Tokióból Dubajba tartó járatán szülte meg babáját egy nő múlt hét csütörtökön. Az anya és gyermeke jól van.

Az Emirates január 19-i, Tokióból Dubajba tartó járata plusz egy utassal a fedélzetén ért földet. Az újszülött a 12 órás éjszakai EK 319-es járaton jött világra, a gép az orvosi vészhelyzet ellenére menetrend szerint landolt – erősítette meg a légitársaság a CNN-nek.

Az utasnak és a babának az Emirates légiutas-kísérői nyújtottak segítséget, akik ki vannak képezve arra az eshetőségre is, ha a fedélzeten szülne egy nő. A légitársaság a CNN-nek elmondta, hogy az anya és a csecsemő állapota stabil, és Dubajba érkezésük után a helyi egészségügyi dolgozók fogadták őket.

Az Emirates szabályzata a várandós utasokkal kapcsolatban hasonló, mint sok más kereskedelmi légitársaságé: az utasok a terhesség hetedik hónapjáig repülhetnek, kivéve ha korábban bármilyen orvosi komplikáció merült fel. A 29. héttől orvosi igazolásra van szükségük a kismamáknak, a 36. hét után pedig nem repülhetnek. (Ikerterhesség esetén a 32. héttől.)

Tavaly májusban egy utas a Frontier Airlines Denverből Coloradóba tartó járatának a fedélzetén szült, 2022 januárjában pedig a ghánai Accra és a Washington Dulles nemzetközi repülőtér közötti járaton hozta világra babáját egy nő.

Rovatok